NAF-figyelő, 38.hét: változik az ÁNYK-AbevJava kitöltőprogram októbertől


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Le kell tölteni az az ÁNYK v3.8.0-ás verzióját.

1.Továbbra is elérhető a kérdőív a kkv-k határokon átnyúló adóügyeiről

A 34. heti NAV-Figyelőben már írtunk róla, hogy az Európai Bizottság kérdőívet tett közzé a kkv-k határokon átnyúló adóügyeit érintően. Az Európai Bizottság a kérdőív kitöltésének határidejét 2021. szeptember 30-ig meghosszabbította.

A kérdőívek alapján összegyűjtött tapasztalatok segíthetik a több adóhatóságot érintő transzferár-megállapítási, illetve az állandó telephellyel kapcsolatos kérdések gyorsabb tisztázását.

2. Változott a jegybanki alapkamat

Az MNB Monetáris Tanácsa 2021. szeptember 21-i ülésén a jegybanki alapkamat mértékét 15 bázisponttal emelte, és 2021. szeptember 22-i hatállyal 1,65 % mértékben határozta meg. Mindez befolyásolja a késedelmi kamat és az önellenőrzési pótlék mértékét.

ÁNYK változás3. ÁNYK-AbevJava kitöltőprogram verzióváltás 2021. október 1-től

Az ÁNYK v3.7.0-ás vagy régebbi verziójában a nyomtatványbeküldés funkciók ezt követően nem lesznek elérhetők. A NAV kéri az ügyfeleket, hogy a zavartalan működéshez töltsék le az ÁNYK v3.8.0-ás verzióját.

A NAV figyelőben a fentieken túl a negyedik negyedévi Brent-átlagárról és friss adótraffipax-információkról olvashat.


Kapcsolódó cikkek