Cégvilág

Gyorsan fogy a válságsegítség

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. február 25.
Rovat:

Gyakorlatilag elfogyott az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány hatmilliárd forintja, amelyből munkahelyek megtartására, részmunkaidős foglalkoztatásra lehet pályázni. Az igények meghaladják a keretet, pedig novemberig van nyitva a lehetőség. A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal hasonló célú tízmilliárdja tavasz végéig, nyár elejéig tarthat ki. Aki lemarad, az uniós forrásokban reménykedhet.

Újdonság!!! Kiscsoportos konzultáció!!!

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. február 24.
Rovat:

Számvitel és adóváltozások 2009.

Téma: Szemináriumunk célja, hogy megvitassuk a 2009. évi adótörvény változásokat, melyek számos ponton egyszerűsítik a vállalkozásokra és magánszemélyekre vonatkozó előírásokat.

Olcsóbb lehet a magyar munkaerő

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. február 23.
Rovat:

A leépítések és munkaidő-csökkentések hatására olcsóbbá válhat a magyar munkaerő – állapították meg egy győri konferencián, amelyen számos hazai vállalat vezetője és humánpolitikai szakembere is részt vett.

Adócsomag: ki jár jól?

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. február 19.
Rovat:

Miközben a járulékcsökkentés valóban több ezer vagy akár tízezer forintos megtakarítást hoz a vállalkozásoknak, a magánszemélyek esetében korántsem egyértelmű, hogy a 2009. július 1-jén és 2010. január 1-jén életbe lépő adómódosítások révén összességében jelentősen csökken az elvonás mértéke.

Hét munkaidő-nyilvántartással kapcsolatos tévhit

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. február 19.
Rovat:

A munkavállaló vagy a munkáltató feladata a munkaidő-nyilvántartás vezetése?Hol kell tartani?Mit kell tartalmaznia? A munkaidő nyilvántartással kapcsolatban tévhiteket igyekszik eloszlatni a HR Portal összeállítása.

Átmeneti lehet a recesszió az építőiparban

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. február 12.
Rovat:

Az építőipar fellendítését célzó 1800 milliárdos, EU-forrásból fedezett beruházáscsomag az idén enyhítheti a recessziót és javíthat a munkaerőpiac helyzetén is. Ha viszont nem születik gyorsan hiteles adó- és kiadáscsökkentési program, elvész a hosszú távú pozitív hatás.

Mit akar a kormány?

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. február 11.
Rovat:

A legújabb Gyurcsány-csomag a magánszemélyekre rakna újabb terheket, imigyen csökkentené a foglalkoztatás terheit. A kiszivárogtatott információk szerint az adócsomag a nagyvállalatokat részesítené előnyben a kis- és középvállalkozásokkal szemben, a vagyonadó nem elsősorban a vagyonosokat sújtaná, s a válságot a nemzetközi gyakorlattal szemben a kereslet élénkítése helyett annak visszafogásával igyekezne kezelni.

Az Ab dönthet a készpénzfizetésrõl

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. február 4.
Rovat:

Alkotmánybíróság elõtt támadta meg a készpénzfizetést korlátozó új adópasszusokat a Magyar Könyvelõk Országos Egyesületének alelnöke. Ruszin Zsolt szerint mind a cégek közötti 250 ezer forint feletti készpénzfizetést szankcionáló pont, mind a házipénztár túllépését büntetõ elõírás ütközik az alaptörvénnyel, ezért megsemmisítésüket kéri az Alkotmánybíróságtól.

8818 millárdnyi adót fizettünk tavaly

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. január 29.
Rovat:

Az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) 2008-ban 8818 milliárd forint adójellegű bevételre tett szert – jelentette be Szikora János elnök hétfői budapesti tájékoztatóján.

Segít az ingatlaneladóknak az APEH

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. január 26.
Rovat:

Két teljesen új elektronikus szolgáltatást is elindít az idén az adóhivatal. A két újdonság egyike a már ismert úgynevezett köztartozásmentes adatbázis, amely a közbeszerzéseknél lesz elengedhetetlen, a másik pedig az ingatlanértékesítési kalkulátor.

Vége a vagyonvizsgálati dömpingnek

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. január 23.
Rovat:

Két év alatt 17 ezer vagyongyarapodási vizsgálatot fejezett be az adóhatóság, összesen mintegy 75 milliárd forint adóhiányt állapítva meg. Az idén valószínűleg véget ér a dömpingvizsgálatok ideje, az APEH tudatosabban választ majd alanyokat.

Több forráshoz juthatnak a hazai kkv-k 2009-ben

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. január 21.
Rovat:

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megjelentette a 2009. évi technológiafejlesztést célzó támogatások pályázati kiírásainak tervezeteit, amelyek társadalmi egyeztetése 2009. januárjában zajlik.

Visszlízing: levegőhöz jutó kkv-szektor?

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. január 21.
Rovat:

A ténylegesen igénybe vett finanszírozások körén belül a lízing aránya a kis és középvállalati körben elérte a negyven százalékot. A megfelelő mérlegstruktúrával, és stabil piaccal rendelkező vállalkozás esetében a tehermentes ingatlan a forrásszerzésbe is bevonható, hiszen az ingatlan visszlízingje esetén a vállalkozás forráshoz juthat – emeli ki Király György a Hypo Alpe-Adria Leasing üzletágigazgatója.