Cégvilág

2014. március 6.

A régióban nálunk van a legtöbb női cégtulajdonos

Magyarországon a cégtulajdonosok közel 40 százaléka nő, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő üzleti információszolgáltató elemzésében, melyet a közelgő nőnap alkalmából tett közzé a vállalat. A női cégtulajdonosok a régió országai közül Magyarországon vannak a legnagyobb arányban. A Bisnode a cégbíróságon bejegyzett cégvezetők (képviseletre jogosultak) és cégtulajdonosok nemét vizsgálta Magyarországon és néhány környező országban.

2014. március 6.

Az EB kritikus Magyarországgal

A 17 vizsgált országról készült részletes makrogazdasági elemzéseket is közzétette szerdán délután az Európai Bizottság, amelyek alapján délután közölték: három országban, Olaszországban, Szlovéniában és Horvátországban túlzottnak minősíthető a makrogazdasági egyensúlyhiány, miközben Magyarországról azt írták, látnak egyensúlytalansági tényezőket, de ezek mértékét nem tartják túlzottnak.

2014. március 5.

Rezsi: a szolgáltatók fizetik a fejlesztések felét

A jövőben a teljesítmény- és hálózatbővítéssel, a csatlakozással, a bekötéssel, a mérőhely-kialakítással kapcsolatos költségek, illetve a fejlesztési hozzájárulás összegének legalább 50 százaléka a szolgáltatókat terheli – tájékoztatott a kormány szerdai döntéséről a Kormányzati Információs Központ.

2014. március 5.

KSH: gyorsult a GDP növekedése

A múlt év negyedik negyedévében 2,7 százalékkal nőtt Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) az egy évvel korábbihoz képest a harmadik negyedévi 1,8 százalékos növekedés után – közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a részletes adatokról kiadott jelentésében.

2014. március 4.

Alig nőtt a reklámpiac

Tavaly 175,4 milliárd forint mozgott a reklámpiacon, ami 0,6 százalékos éves növekedést jelent. Érdemben nőttek a rádiós és a netes reklámköltések.

2014. március 3.

Népszerű a növekedési hitelprogram

Jelentős, de az első szakaszénál alacsonyabb az érdeklődés a jegybank növekedési hitelprogramjának második szakaszában. A beruházások élénkülése érdemben az új uniós finanszírozási ciklus pénzeinek megjelenésekor kezdődhet.

2014. március 3.

Türelmi időt kaptak az eddig számlázók

Türelmi időt kapnak a jövő év első napjáig azok a vállalkozók, akik nem az online pénztárgépre való átállás megkerülése miatt döntöttek a számlázó programok használata mellett, hanem eddig is a számlázás szabályai szerint jártak el – közölte Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára az adatszolgáltatási rendelet módosításával kapcsolatban.

2014. február 28.

15 százalékkal nőttek a beruházások

A nemzetgazdasági beruházások 14,9 százalékkal nőttek 2013 utolsó negyedévében az előző év azonos időszakához képest, míg tavaly az év egészében, több évnyi csökkenést követően, 7,2 százalékkal emelkedett a beruházások volumene – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

2014. február 28.

Szombattól kell jelenteni a kizárólagos számlaadóknak

Március első napjától kell jelenteniük számlaforgalmukat azoknak a pénztárgép-használatra kötelezett kereskedőknek, szolgáltatóknak, akik a nyugtaadási kötelezettségüknek kizárólag számlaadással tesznek eleget.

2014. február 28.

Harmincezer órányi tévéreklám – infografika

Televíziós reklámból tavaly 4,46 millió került adásba, ami 7 százalékos növekedésnek felel meg. A hirdetések, amelyek között a gyógytermékek vitték a prímet, a napi csaknem 5 órányi tévénézési időből 23 percre kötötték le a figyelmet. Az InfoTandem heti infografikája.

2014. február 27.

Társasági részesedések az új Ptk rendszerében

Az új Polgári Törvénykönyv (Ptk.) 2014. március 15-én lép hatályba. A gazdasági társaságokról szóló törvény és a gazdasági társaságokra vonatkozó rendelkezéseket érintő új szabályokat foglalta össze legújabb bejegyzésében az RSM DTM blog.

2014. február 27.

Visszavont kasszák: meghosszabbították a határidőt

A kormány úgy döntött, hogy a visszavont engedélyű pénztárgépet forgalmazó Alt Cash Kft. és Japán Cash Kft., illetve az eltűnt Patkós Cassa Kft. volt ügyfeleinek 2014. április 30-ig meghosszabbítja az 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételére nyitva álló üzembe helyezési határidőt – közölte Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

2014. február 27.

Péntekig igényelhető a pénztárgép-támogatás

Az online pénztárgépek vásárlásához február 28-ig, péntekig igényelhetik az állami támogatást azok a kereskedők, akik betartották a rendelési határidőt. A NAV tájékoztatót tett közzé arról, hogy mi a teendő akkor, ha a pénztárgépet tévedésből nem a támogatásra jogosító üzembe helyezési kóddal személyesítették meg.

2014. február 26.

Drágultak az üzemanyagok

A Mol bruttó 3-3 forinttal emelte a gázolaj és a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán.

2014. február 24.

A BKIK nem fordul a NAV-hoz

A budapesti kamara szembemegy az országossal: szerintük nem időszerű a kamarai regisztrációs díj behajtatása az adóhatósággal.

2014. február 24.

Drágulnak az üzemanyagok

A Mol bruttó 3-3 forinttal emeli a gázolaj és a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán – értesült a távirati iroda.

2014. február 24.

Nyereséges volt a bankrendszer

Tavaly 155,2 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el a hitelintézeti szektor az előző évi 91 és a 2011-es 242,8 milliárd forint veszteséget követően – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján hétfőn megjelent előzetes adatokból.