Az előleg kezelése az áfa rendszerében V.

Szerző: Molnár Péter
Dátum: 2020. augusztus 3.
Címkék: ,
Rovat:
Most arról lesz szó, mely szabályok vonatkoznak az előlegre, amikor az időszakos elszámolás keretei között próbáljuk meg értelmezni.

Tisztelt Látogatónk! Ez a tartalom csak regisztrált felhasználóink számára érhető el!

Ha már rendelkezik felhasználónévvel kérjük, jelentkezzen be felhasználói nevével és jelszavával.
A tartalom azonnali eléréséhez kérjük, regisztráljon. A regisztráció ingyenes!


Kapcsolódó cikkek:


Az előleg kezelése az áfa-rendszerén belül I.
2020. június 15.

Amikor azt a szót halljuk, hogy előleg, mindenki tisztában van a fogalom hétköznapi jelentésével. Tudjuk, hogy itt valamilyen pénzmozgás történik, amelynek az értéke majd beépül egy későbbi ügyletbe. Ha előleget fizetünk, akkor azzal számolunk, hogy ezt az eladónk be fogja számítani a későbbi kötelezettségünkbe, ennyivel kevesebbet kell majd fizetnünk.

Az előleg kezelése az áfa rendszerén belül II.
2020. június 22.

Az előző cikkben körbejártuk, hogy mitől lesz előleg az előleg, milyen ismerévei vannak, most térjünk át sokkal gyakorlatiasabb területre, nézzük meg az előleg további fontos vetületeit.

Az előleg kezelése az áfa rendszerén belül III.
2020. július 20.

A mai cikkben az előleg két speciális fajtáját nézzük meg, ezek a foglaló és az óvadék. Mielőtt áfa szempontjából vizsgálnánk meg őket, nagyon röviden vizsgáljuk meg, hogy mit is takarnak ezek a fogalmak a gyakorlatban.

Az előleg kezelése az áfa rendszerén belül IV.
2020. július 28.

Gondolhatnánk, hogy csak egy-két kivételről beszélünk, azonban négy olyan eset van, ami bizonyos szempontok alapján különleges, és közülük mégis csak egy lesz olyan, amelynek kapcsán adófizetési kötelezettség keletkezik előleg jogcím alapján.