cikkei


Adó Online  |  2018. július 31. Adó

Tállai: tízmilliárdokat hozhat az államkasszának az online számlázás

Tízmilliárdokkal nőhet az állam bevétele a szerdától élesedő online számlázási rendszer révén, a feketegazdaság elleni újabb eszközzel az áfacsalás lehetősége a minimálisra csökken, és tovább csökkenhet az adóelkerülők száma – mondta a Magyar Időknek Tállai András, aki szerint a pluszpénz a későbbi adócsökkentések fedezete is lehet.

Adó Online  |  2018. július 30. Adó

A befektetők javára módosul a SZIT-törvény

Az Országgyűlés július 20-án elfogadta és jelenleg kihirdetésre vár az egyes adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslat, amely a piaci igényeknek megfelelően módosít a szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról (SZIT) szóló törvényen, ezáltal vonzóbbá téve ezt a befektetési formát, így várhatóan még több társaság dönt majd a SZIT-té alakulásról.

Adó Online  |  2018. július 30. Adó

Kutya szagolta ki a csempészcigarettát

Kábítószer- és cigarettakereső kutya segítségével találtak több mint kétezer doboz csempészcigarettát a pénzügyőrök az M70-es autóúton egy kisbuszban – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága hétfőn.

Adó Online  |  2018. július 30. Munkaügyek

Tizedével nőtt a fizikai dolgozók órabére

Idén a második negyedévben 13 százalékkal magasabb, 1000 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére, mint az előző év azonos időszakában, 2016. második negyedévéhez viszonyítva pedig mindez átlagosan 32 százalékos növekedés – derül ki a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. közel 7 ezer dolgozó béradatai alapján készített, legutóbbi elemzéséből.

Kertész Gábor  |  2018. július 30. Adó

NAV-figyelő, 30. hét: mikor méltányos a NAV?

A NAV köteles méltányosságot gyakorolni törvényi felhatalmazása céljának megfelelően, amennyiben az adózó bizonyítja, hogy körülményei a méltányosság feltételeinek megfelelnek – erről szól a NAV friss tájékoztatója. Az adóhatóság ezen túl illetékügyekben nyújtott átfogó tájékoztatást.

Hogy bírják a könyvelők a folytonos változásokat?
Adó Online  |  2018. július 27. Számvitel

Hogy bírják a könyvelők a folytonos változásokat?

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete 2018 tavaszán felmérést végzett tagsága körében arról, hogy mennyire képes a szakma alkalmazkodni a területet érintő folyamatos jogszabályi, technológiai, üzleti és munkaerő-piaci változásokhoz. „A szakmabeliek többsége tisztában van a környezetében zajló változási folyamatokkal, és jórészt szükségét is érzi ezeknek. Jövőjük szempontjából a legveszélyesebbnek a szakemberek közös fellépésének hiányát értékelik, egyéni alkalmazkodási stratégiájukkal elégedettebbek.” – foglalta össze Zara László, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke a felmérés eredményeit.

dr. Juhász István  |  2018. július 27. Adó

Petőfi Sándor és a pénzügyek (1. rész)

Petőfi Sándor a legismertebb magyar költő. Magyarországon és más országokban is. Műveit számos nyelvre lefordították angoltól a japánig, némettől az olaszig, de még egzotikus nyelveken is találkozhatunk Petőfi verseivel. Sokan kutatták Petőfi életét, és sok a kérdőjel vele kapcsolatban. Gazdasági, pénzügyi dolgait viszont nemigen elemezték, ezért írásunk hiánypótlónak számít.