Bejegyzések elszámolható üzemanyagárak címkével


Elektromos és hibrid járművek üzemanyag-elszámolása
2022. december 20. Adó

Elektromos és hibrid járművek üzemanyag-elszámolása

Idén október elsejétől mód van arra, hogy aki munkájával kapcsolatban saját autót használ, vagy a munkába járás költségeit a foglalkoztatója megtéríti, az igazolás nélkül elszámolhassa elektromos- vagy hibrid autójának költségeit is. A részletekről dr. Kovács Ferenc, az Adó szaklap főszerkesztője beszél.

2022. március 28. Adó

NAV-Figyelő 12. hét: Közzétette a NAV az áprilisi üzemanyagárakat

Változott a jegybanki alapkamat A jegybanki alapkamat 2022. március 23-i hatállyal történő emelése befolyásolja az egyes fizetendő pótlékok mértékét is, emlékeztet a NAV. A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának döntése alapján a jegybanki alapkamat mértéke: 4,40%. A NAV honlapján elérhető pótlékkalkulátorok, ha az időszak alapján szükséges, már az új alapkamatot veszik alapul a számítás során. Az emelést követően az önellenőrzési pótlék számításakor az új, 4,40%-os alapkamatot, a késedelmi pótlék számításakor ennek 5 százalékponttal emelt mértékét kell alkalmazni. Közzétette a NAV a 2022. áprilisra vonatkozó üzemanyagárakat Megjelentek a NAV honlapján az április hónapra vonatkozó, a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható üzemanyagárak, ezek a következők: Ólmozatlan motorbenzin – ESZ-95 Gázolaj Keverék LPG autógáz 2022. április 481 Ft/l 481 Ft/l 522 Ft/l 326 Ft/l (Forrás: NAV) A NAV-figyelőben a fentieken túl "adótraffipax" információkról és a NAV a segélyszállítmányok kivitelére vonatkozó tájékoztatójáról is olvashat. A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.

NAV-figyelő 46. hét: ellenőrzési tapasztalatok
2019. november 18. Adó

NAV-figyelő 46. hét: ellenőrzési tapasztalatok

A NAV összefoglalta a nemzetközi személyszállítási szolgáltatást végzők ellenőrzésekor felmerült leggyakoribb hibákat. Megemlítettek egy elhanyagolt adónemet, valamint megjelentek a decemberi üzemanyagárak.