Bejegyzések adócsökkentés címkével

Izer Norbert: az adócsökkentések forrása a gazdaság fehéredése marad
2020. szeptember 23. Adó

Izer Norbert: az adócsökkentések forrása a gazdaság fehéredése marad

Az elmúlt években végrehajtott adócsökkentések forrását a magyar gazdaság fehéredése jelentette, amely a GDP 1,5-2,0 százalékát kitevő többletbevételt eredményezett, így a fehéredés a további adócsökkentések forrása lehet – mondta a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára a Nézőpont Intézet online konferenciáján szerdán Budapesten.

2020. június 12. Adó Koronavírus

Adócsökkentésről döntött a német kormány

Elfogadta a koronavírus-járvány hatásainak ellensúlyozására összeállított 130 milliárd eurós (45 ezer milliárd forint)  gazdaságösztönző programjának első elemeiről szóló törvényjavaslatokat a német kormány, a pénteki rendkívüli ülésen adócsökkentésekről, a családok, valamint a kis- és a közepes méretű vállalkozások újabb támogatásáról döntött.

Izer: folytatódik az adócsökkentés
2020. február 13. Adó

Izer: folytatódik az adócsökkentés

A kormány gazdaságfehérítő intézkedései a csökkenő adókulcsok mellett is egyre több adóbevételt eredményeztek – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) országos évértékelő értekezletén csütörtökön, Budapesten.

Varga Mihály egyszerre csökkentene adót és szigorítana a költségvetésen
2020. január 23. Adó

Varga Mihály egyszerre csökkentene adót és szigorítana a költségvetésen

A pénzügyminiszter szerint Magyarországon adócsökkentés, államadósság-mérséklés, nullás hiányú költségvetés, családvédelmi intézkedések és demográfiai fordulat szükséges szinte egyszerre úgy, hogy közben a jövőjét sem éli fel az ország. Varga Mihály a Mandinernek adott interjúban megerősítette, hogy a szigorúbb költségvetés híve, egyelőre az országnak nem érdeke az euró bevezetése, és arról is beszélt, hogy egyszerre osztja és vitatja a jegybankelnök megállapításait a lakáspiaci helyzetről.

Jövőre is folytatódnak az adócsökkentések
2019. november 29. Adó

Jövőre is folytatódnak az adócsökkentések

A magyar vállalkozások fizetik az Európai Unió legalacsonyabb kulcsú társasági adóját, és a magyar emberek az EU harmadik legalacsonyabb kulcsú személyi jövedelemadóját – mondta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár.

2019. november 26. Adó

Adócsökkentések: Magyarország előre lépett a Világbank listáján

Harminc helyezéssel előrébb lépett Magyarország a Világbank Paying Taxes rangsorában a tavaly közzétetthez képest, így az 56. helyen áll. Az előrelépés döntően a kormány adócsökkentő politikájának, az adminisztrációs terhek jelentős mérséklésének és az adóhivatal egyre hatékonyabb ellenőrzési gyakorlatának köszönhető – közölte Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár.

2019. november 7. Adó

Előrehozott járulékcsökkentésről ír a Magyar Nemzet

Előre hozott járulékcsökkentésről, a jövő évi minimálbérek korábban rögzített mértékének felülvizsgálatáról, emellett az állami cégek alkalmazottainak keresetrendezéséről is megkezdődnek a tárgyalások a következő napokban a lap cikke szerint.

Izer: ez az adócsökkentés kormánya
2019. november 6. Adó

Izer: ez az adócsökkentés kormánya

Az adócsökkentés legbiztosabb fedezete a gazdaság fehérítése – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára egy konferencián.

Adócsökkentéseket jelentett be Varga Mihály
2019. május 30. Adó

Adócsökkentéseket jelentett be Varga Mihály

A kormány 13 plusz 1 pontból álló gazdaságvédelmi akciótervet fogadott el, ennek fő elemei az adózás egyszerűsítését, egyes adók kulcsának mérséklését, adók összevonását tartalmazzák, azt szeretné a kormány, hogy a magyar gazdaság továbbra is lendületben maradjon – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a kormányinfón csütörtökön Budapesten.

2019. április 12. Adó

Csökkent átlagosan az adóterhelés a fejlett országokban

Csökkent tavaly az OECD országokban a személyi jövedelem adó- és járulékterhelése a szervezet csütörtökön publikált Taxing Wages 2019 tanulmánya szerint. Magyarország a rangsorban a harmadik legnagyobb adócsökkentést hajtotta végre tavaly.