Bejegyzések infografika címkével

Rekordfélév az online piactéren – infografika
2020. szeptember 11. Cégvilág

Rekordfélév az online piactéren – infografika

Több mint harmadával bővült a hazai e-kereskedelem forgalma az idei első félévben; ezen belül a napi fogyasztási cikkeknél egészen kimagasló bővülést mértek. A további tempót nagyban befolyásolhatja, milyen súlyos lesz a koronavírus-járvány második hulláma. Az InfoTandem infografikája.

Az ipar fekete áprilisa – infografika
2020. június 19. Cégvilág Koronavírus

Az ipar fekete áprilisa – infografika

Az ipar vírusválság miatti mélyrepülését a döntő súlyt képviselő feldolgozóipar súlyos visszaesése mozgatta; az alágak közül egyedül a gyógyszergyártás tudott nőni, miközben a járműgyártás ötödére esett vissza. Az InfoTandem infografikája.

Gazdasági bűnözés: élen az ügyfélcsalások – infografika
2020. június 5. Cégvilág

Gazdasági bűnözés: élen az ügyfélcsalások – infografika

A gazdasági bűnözésről készített friss globális felmérés alapján a vállalatok 35 százaléka tapasztalt ügyfelek által elkövetett csalást az elmúlt 24 hónapban. A PwC megelőző, 2018-as kutatása során még csak 29 százalékos volt ez az arány, ám a legnagyobb mértékben épp az ügyfélcsalások szaporodtak meg azóta, így mostanra átvették a vezetést. Közvetlenül utánuk a kiberbűnözés következik, 34 százalékkal, de 30 százalék feletti arányt ért el a hűtlen kezelés, illetve a korrupció is. Az ötödik helyre a pénzügyi és számviteli csalások jöttek be, effélékkel a vállalatok 28 százaléka találkozott. A PwC kétévente megismételt kutatása során ezúttal 99 ország több mint 5 ezer vállalatát kérdezték meg. Közülük 47 számolt be arról, hogy az elmúlt két esztendőben valamilyen csalást tapasztalt a működése során – ez két évtizede a második legmagasabb arány. Ügyfél által elkövetett csalás alatt azt értik, amikor egy cég termékeit vagy szolgáltatásait jogtalan módon használják fel, vagy azokkal kapcsolatos megtévesztő gyakorlatot folytatnak (ilyen lehet például a jelzálogcsalás vagy a hitelkártya-csalás). E csalások világszerte valamennyi régiót érintik. A leggyorsabb növekedést most a Közel-Keleten mérték, ahol a korábbi 36-ról 47 százalékra ugrott az áldozatul…

Padlón az üzleti bizalom
2020. május 5. Cégvilág Koronavírus

Padlón az üzleti bizalom

A fogyasztó bizalom megroppanása után az üzleti szférában is drasztikusan romlottak a kilátások áprilisban. A GKI összevont konjunktúraindexe sohasem esett még ekkorát egyetlen hónap alatt. Az InfoTandem infografikája.

Mélyponton a cégvezetők optimizmusa – infografika
2020. március 6. Cégvilág

Mélyponton a cégvezetők optimizmusa – infografika

A magyarországi vezérigazgatók még sohasem voltak ennyire pesszimisták sem a világgazdasági, sem a hazai kilátásokat illetően azóta, hogy a PwC önálló kutatásban méri fel a hangulatukat. Saját cége növekedésében azért a döntő többség továbbra is bízik. Az InfoTandem infografikája.

Romlott a fizetési fegyelem
2020. február 7. Cégvilág

Romlott a fizetési fegyelem

Érdemben romlott a fizetési fegyelem a magyar gazdaságban. Tíz cégből hét tapasztalt tavaly késedelmet, a vállalkozások egytizedénél pedig az üzleti partnerek több mint fele nem rendezte időben a számlát. Az InfoTandem infografikája.