Bejegyzések InfoTandem címkével

Javul a fizetési fegyelem – infografika
2019. február 15. Cégvilág

Javul a fizetési fegyelem – infografika

A hazai cégek valamivel több mint felének, egészen pontosan 55 százalékának volt tavaly olyan üzleti partnere, amelyik 2018 első félévében több alkalommal is késedelmesen fizetett – derül ki az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) 2018 júliusi, 400 vállalkozást megkérdező konjunktúrafelvételéből. Ez a rossz hír. A jó hír viszont az, hogy ilyen kedvező rátát az utóbbi tízegynéhány esztendőben egyszer sem regisztráltak. A legmagasabb, 84–86 százalékos értékeket az elmúlt évtized vége felé mérték. Némi javulás és hullámzás után 2016 elején ismét 80 százalék fölé kúszott a mutató, azóta azonban fokozatosan csökken; a legutóbb tapasztalt szintre a tavaly év eleji 63 százalékról sikerült eljutni. Szintén kedvező tendencia, hogy az utóbbi két évben stabilan egyszámjegyűre olvadt azon vállalkozások aránya, amelyeknél az üzleti partnerek több mint felénél előfordult késedelmes fizetés, holott 2010 júliusában még 30 százalékot tett ki. A javuló átlagok mögött persze viszonylag nagy különbségek vannak egyes cégcsoportok érintettségében. Méret alapján a leginkább a 100–249 fős középvállalkozásokat sújtja még mindig ez a jelenség: 63 százalékuk számolt be legalább egy késve fizető partnerről, miközben például az 50–99 embert alkalmazóknál 45 százalékon állt legutóbb ez…

Frissáru a netről? – infografika
2018. december 14. Cégvilág

Frissáru a netről? – infografika

Szinte minden netező kipróbálta már az online vásárlást. A leginkább divatcikket és utazást szeretünk így venni, de erősen jönnek fel az élelmiszerek is. Az InfoTandem infografikája.

2018. november 30. Munkaügyek

A foglalkoztatottak egyharmada ingázik – infografika

Csaknem másfél millió ember naponta ingázik a lakóhelye és a között a település között, ahol a munkahelye található. A bejutás átlagosan bő fél órát vesz igénybe, de jócskán vannak olyanok is, akik egy óránál is többet kénytelen szánni erre. Az InfoTandem infografikája.

Látványosan javul az áfabeszedés – infografika
2018. november 9. Adó

Látványosan javul az áfabeszedés – infografika

Egyre növekvő hatékonysággal szedi be Magyarországon az adóhatóság az általános forgalmi adót. Öt év alatt több mint 9 százalékponttal szűkült nálunk az áfarés, más szóval ennyivel mérséklődött az áfacsalás az országban. Az InfoTandem infografikája.

Versenyképesség: az EU-mezőny végén
2018. október 26. Cégvilág

Versenyképesség: az EU-mezőny végén

Magyarország idei 64,3 pontos versenyképességi mutatójával csak négy tagot előz meg az uniós mezőnyben. A fő problémát továbbra is az intézményrendszer jelenti. Az InfoTandem infografikája.

Kütyük az iskolatáskában – infografika
2018. szeptember 28. Cégvilág

Kütyük az iskolatáskában – infografika

Egyre inkább a tanulásnak is elengedhetetlen kellékei a műszaki eszközök: az alsósosok negyede, a felső tagozatosok fele már számítógépet is használ az iskolai teendők teljesítéséhez. Az InfoTandem infografikája.

Hatmilliárd perc mobilon – infografika
2018. szeptember 14. Cégvilág

Hatmilliárd perc mobilon – infografika

Együttesen csaknem 100 millió órát beszélgettünk mobiltelefonon az idei második negyedévben, amelynek során e készülékeken 55 ezer terabyte-nyi adatforgalom is zajlott. Az InfoTandem infografikája.

Rekordoptimizmus az ingatlanpiacon
2018. augusztus 31. Cégvilág

Rekordoptimizmus az ingatlanpiacon

Immár a válság előtti szintnél is bizakodóbb a hangulat a hazai ingatlanpiacon, a fővárosi és az országos index is csúcsra ért. Különösen a lakáspiac hasít. Az InfoTandem infografikája.

2018. augusztus 17. Cégvilág

Négybillió dollár fölött a csúcsmárkák

Százmilliárd dollárnál is nagyobb márkaértéket kellett felmutatni annak a cégnek, amelyik az idén be akart kerülni a világ 10 legértékesebb brandje közé. Az amerikaiak által dominált TOP 5-be berobbant egy kínai márka is. Az InfoTandem infografikája.

2018. július 23. Cégvilág

Csúcson a céges világelit

Március végén átlépte a 20 billió dollárt a világ száz legértékesebb vállalatának piaci tőkeértéke. A mezőnyt az USA és a technológiai szektor dominálja. Az InfoTandem infografikája.