Munkaügyek

2013. július 15.

Szám nélküli bérajánlási megállapodás született

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek vezetőivel aláírta a 2013. évi bérajánlásról szóló megállapodást. Ebben konkrét szám nem szerepel, csak annyi, a nettó keresetek vásárlóértékét meg kell őrizni. A munkaadók és a munkavállalók már más inflációs adatot tartanak fontosnak.

2013. július 12.

Betanított munkást és informatikust keresnek külföldön

Főképp betanított munkavégzésre kaphatnak esélyt azok, akik külföldön keresnek munkát, de kelendőek az informatikusok is, miközben Magyarországon csökkent a mérnökök iránti kereslet az idén az első 5 hónapban – derül ki a Jobinfo.hu állásszemléző oldal legfrissebb munkaerő-piaci elemzéséből, amelyet az MTI-nek is eljuttatott.

2013. július 11.

Lakhatási támogatás az álláskeresőknek

Az álláskeresők munkaerő-piaci helyzetének javulása, elhelyezkedési esélyeik növelése érdekében, a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból tavaly októberétől lakhatási támogatás nyújtható. Az álláskeresők így olyan munkalehetőséget is elfogadhatnak, amely adott esetben az állandó lakóhelyüktől távol található – írja a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat.

2013. július 11.

Varga: működik a járulékkedvezmény

Az év elején életbe lépett munkahelyvédelmi akcióterv eredményei a várakozásoknak megfelelően alakultak: eddig 720 ezer munkavállaló foglalkoztatását könnyítette meg, s a munkáltatók költségei a program révén összesen 45 milliárd forinttal csökkentek – nyilatkozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.

2013. július 11.

Bírói gyakorlatból lett munkajogi szabályok

Az új munka törvénykönyve számos olyan kérdést vet fel, amelyekre majd csak a bírói gyakorlat alapján, pár év múlva tudunk egyértelmű választ adni. Ez bosszantó lehet az itt és most döntési helyzetben lévő felek számára, ugyanakkor teljesen természetes, hogy az írott jogot a bírói gyakorlat is formálja, visszahat rá. Az alábbiakban nézzünk néhány példát erre a kölcsönhatásra!

2013. július 10.

Negyedmillió magyar dolgozik külföldön

Az idén június végén több mint 250 ezer magyar dolgozott legalább fél éve külföldön, és csaknem minden tizedik háztartásban van tartósan külföldön dolgozó személy – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.

2013. július 10.

Így készítsünk bónuszszabályzatot? – II. rész

Célszerű a bónuszszabályzat elkészítése során gondosan eljárni és átgondolni azokat az eseteket, amikor a munkáltató nem kíván a munkavállalónak bónuszt fizetni, mert a kifizetés megtagadását a törvény és a bírói gyakorlat csak igen szűk körben engedi. A szabályzat megsértheti az egyenlő bánásmód elvét is és az új Mt-t is.

2013. július 10.

Munkabér és tranzakciós illeték

Augusztus 1-ei hatállyal módosul a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló törvény, amely  kapcsán számos, munkáltatókat és munkavállalókat érintő kérdés is felmerül. Hogyan érinti a tranzakciós illeték a bérkifizetéseket, drágábban jutnak-e hozzá fizetésükhöz a munkavállalók? Ki fizeti a munkabérek bankszámlára történő utalásának költségét?  Kit terhel a munkabér felvétel, a bankszámlanyitás, bankszámlavezetés és a bankkártya költsége? El lehet-e kerülni a tranzakciós illetéket? Lehetséges-e készpénzben kérni a munkabért? 
 

2013. július 9.

3 alszámláról fizethetünk a fürdőkben

A SZÉP Kártya felhasználásáról szóló kormányrendelet 2013. július 1-től lehetővé teszi, hogy a strandok, fürdők belépőit is mindhárom alszámláról lehessen fizetni. Vajon elég gyors és zökkenőmentes lesz az átállás? A szálláshelyek esetén már egy ideje élhetünk ezzel a lehetőséggel, mégis máig adódnak problémák. Ezt mutatja a Cafeteria TREND magazin felmérése, amelyből jól látható, hogy még mindig nem problémamentes a szálláshelyeken a kártyák és alszámláik elfogadása.

2013. július 8.

Hogyan érinti a munkavállalókat a tranzakciós illeték emelése?

A pénzügyi tranzakciós illetékről szóló törvény augusztus 1-ei hatállyal módosul. A tranzakciós illeték emelésével számos, munkáltatókat és munkavállalókat érintő kérdés is felmerül. Hogyan érinti a tranzakciós illeték a bérkifizetéseket, drágábban jutnak-e hozzá fizetésükhöz a munkavállalók? Ki fizeti a munkabérek bankszámlára történő utalásának költségét?  Kit terhel a munkabér felvétel, a bankszámlanyitás, bankszámlavezetés és a bankkártya költsége? El lehet-e kerülni a tranzakciós illetéket? Lehetséges-e készpénzben kérni a munkabért? 
 

2013. július 8.

A munka díjazása: augusztustól másként számolunk

A Munka törvénykönyve friss módosítása többek között átírta a meghatározott időszakra vonatkozó havi alapbérszámítást, a bérpótlék számítási alapját, a vasárnapi- és a munkaszüneti napi bérpótlék számításának módját és a távolléti díj számításának módszerét is.

2013. július 5.

Ötletek az olcsó, de szórakoztató csapatépítéshez

A mai világban kevés cég teheti meg, hogy drága pénzért csapatépítésre vigye dolgozóit. Nem feltétlenül kell azonban lemondani a munkatársak ilyen irányú fejlesztéséről. Csak egy leleményes HR osztály és vezető kell hozzá, akik kreatív megoldásokkal igazán szórakoztató csapatépítő gyakorlatokat építhetnek be a vállalat képzési programjába. Íme, néhány tipp és céges gyakorlat.

2013. július 4.

Így készítsünk bónuszszabályzatot

A multinacionális cégek ösztönzési politikájának jellemzője, hogy munkavállalóikat az alapbéren felül egyéb javadalmazásban is részesíteni kívánják azért, hogy érdekeltté tegyék őket a cég eredményes működésében. A köznyelvben gyakran használjuk a bónuszszabályzat elnevezést, amely ismeretlen fogalom a munka törvénykönyvében. Mit jelent akkor a bónusz? Van-e kapcsolat bónusz, prémium, jutalom és jutalék kifejezések között? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a hatályos jogszabályok és a bírói gyakorlat tükrében.

2013. július 4.

Hogyan kell a fizetés nélküli szabadságot bejelenteni?

A munka törvénykönyve a gyermek otthoni gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság tekintetében lehetőséget ad a munkavállalónak arra, hogy azt egyoldalú nyilatkozattal igénybe vegye, azt bejelentse. Ez a jogintézmény egyoldalú jogosultságként jelenik meg tehát a törvényben, mely alanyi jogon jár a munkavállalónak.

2013. július 4.

Szabadság: augusztustól sok minden változik

A júniusban elfogadott munkaügyi salátatörvény jelentősen módosítja a szabadságok kiadását is. Míg a változásokat összefoglaló cikkünk első részében elsősorban a munkaidőre koncentráltunk, ebben  a részben mindent megtudhatnak arról, hogyan változik augusztustól a szabadság szabályozása.

2013. július 3.

Így változik augusztustól a Munka Törvénykönyve (1. rész)

A tavalyi után ez a nyár is eseménydúsnak ígérkezik a munkaügyekkel foglalkozók számára. A huszonnyolc jogszabályt érintő klasszikus salátatörvény egyik „levele” módosítja Munka Törvénykönyvét, amely 2012. július 1-i életbelépése után most változik először. Az augusztus 1-től hatályos törvénymódosításhoz a kezdő „lökést” a távolléti díjat esetenként az alapbérnél alacsonyabb  összegben elszámoló szabályok megszüntetése adta. Az újdonságok köre azonban ennél bővebb, a törvény szövegét követve ismertetjük és elemezzük a változásokat.